Συνελήφθη ο καπετάνιος του πλοίου που ναυάγησε στον Δούναβη

Στη σύλληψη του 64χρονου ουκρανικής καταγωγής καπετάνιου του τουριστικού πλοίου, το οποίο συγκρούστηκε την Τετάρτη το βράδυ με άλλο μικρό πλοίο στον Δούναβη, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά Νοτιοκορεάτες τουρίστες, ανακοίνωσαν οι ουγγρικές αρχές.

Αξιωματούχοι των σωστικών συνεργείων δήλωσαν επίσης ότι οι πιθανότητες να εντοπιστούν επιζώντες από τους 21 ανθρώπους που αγνοούνται είναι σχεδόν μηδαμινές.

Τη διεξαγωγή ενδελεχούς έρευνας για το δυστύχημα ζήτησε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν, όπως δήλωσε σήμερα ο ίδιος.

Το πλοίο, το οποίο έκανε μίνι κρουαζιέρα στον Δούναβη με επιβαίνοντες 33 Νοτιοκορεάτες τουρίστες και τουριστικούς οδηγούς και δύο Ούγγρους μέλη του πληρώματος, ανατράπηκε μετά την σύγκρουσή του κατά τη διάρκεια καταιγίδας με ένα μεγαλύτερο πολυτελές επιβατηγό πλοίο.

Αυτόπτες μάρτυρες από το μεγάλο πλοίο υποστηρίζουν ότι όλα έγιναν πολύ γρήγορα, καθώς επίσης ότι τα ρεύματα ήταν τόσο ισχυρά που πήραν αμέσως μακριά τους ανθρώπους που έπεσαν στο νερό.

Σήμερα αναμένεται να φθάσει στη Βουδαπέστη ο υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Κορέας Κανγκ Γκιάουνγκ Χα, ο οποίος θα δώσει κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ούγγρο ομόλογό του Πέτερ Σιγιάρτο.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC στη Βουδαπέστη, τον Νικ Θορπ, τα τελευταία χρόνια, με την αύξηση του τουρισμού στη Βουδαπέστη, έχουν επίσης αυξηθεί πολύ τα ατυχήματα στον Δούναβη.

Μέλος πληρώματος άλλου πλοίου μάλιστα, με εμπειρία 27 ετών στον Δούναβη, δήλωσε μάλιστα BBC ότι χρόνια ανησυχούσε ότι θα συμβεί ένα τέτοιο δυστύχημα.

«Δεν είναι υγιές να υπάρχουν τόσο μεγάλα πλοία, τα οποία είναι δύσκολα να στρίψουν, να προσπαθούν να περάσουν ανάμεσα σε τόσα άλλα μικρότερα σκάφη», εξηγεί.

naftemporiki.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί